1

Word jij onze 37,604e volger?

instagram

linkedin

Burgemeester sluit bedrijfspand in De Vaart na inval in drugslab

112 De Vaart

Foto door: Bob Friedländer


Tijdens een doorzoeking van de Landelijke Eenheid en Duitse Douane in een pand aan de Remmingweg in De Vaart is een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen en de benodigde grondstoffen en spullen om harddrugs te produceren. De inval heeft in juni plaatsgevonden en de goederen zijn ook op dat moment in beslag genomen.

Naar aanleiding van de informatie die de burgemeester van de politie heeft ontvangen werd donderdag besloten om over te gaan tot een sluiting voor een duur van zes maanden.

Bevoegdheid

De burgemeester is al langere tijd bevoegd om panden en woningen te sluiten waar een handelshoeveelheid harddrugs wordt aangetroffen. Sinds 1 januari 2019 is deze bevoegdheid uitgebreid met de zogenoemde 'strafbare voorbereidingshandelingen'.

"Wanneer er een hennepkwekerij wordt aangetroffen waar wél alle benodigdheden staan maar doordat er net geoogst is geen handelshoeveelheid softdrugs aanwezig kon de burgemeester tot januari niet overgaan tot sluiting, ook bij een drugslab zonder handelshoeveelheid harddrugs kon dit niet. Vanwege de risico's voor de volksgezondheid, openbare orde en veiligheid en het effect op de leefomgeving is het ook van belang om deze opslag en productie locaties aan te pakken", vertelt een woordvoerder van de gemeente.

Met de sluiting wordt een locatie weggenomen waar criminele activiteiten plaatsvinden. 


Tags bij dit artikel: De Vaart

Buurtmeldingen Ontvang gratis een melding via Facebook Messenger bij nieuws over De Vaart of een andere buurt naar keuze. Ook kun je de voorkeur opgeven om meldingen te ontvangen bij belangrijk nieuws, weeralarmen, hinder op het spoor en winacties.

Vacature-alert - 24 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 24 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in 112


Weer

Weer in Almere

Zondag 05 december 2021

4.9 °C

Droog na motregen, temperatuur voelt aan als 2,4 °C. - meer weer »

Zo

0 - 4 °

Ma

2 - 6 °

Di

2 - 5 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only