Drugshandel, groot personeelsverloop en patiënten die met elkaar vechten: deze incidenten leiden volgens de krant NRC tot onrust in de Oostvaarderskliniek.

De krant schrijft dit op basis van een brief welke door de directie aan patiënten is gestuurd op 26 maart. Zo mochten patiënten die dag hun kamer niet uit vanwege de 'onveilige situaties' die zich hadden voorgedaan.

Om inzicht te krijgen in de situatie voerde het personeel vervolgens gesprekken met patiënten waarbij andere patiënten op hun kamer moesten blijven om te voorkomen dat patiënten elkaar zouden beïnvloeden.

Terugkoppeling

Vervolgens werd het resultaat van de gesprekken teruggekoppeld door de patiëntenraad naar de directie. In de brief stond dat ook patiënten de onveilige situaties ervaren en dat het personeel hier vaak geen grip op heeft.

Het ziekteverzuim en verloop onder behandelaars zou hoog zijn en personeel zou de regels niet altijd op alle patiënten eerlijk toepassen. 

Ook zou er een angstcultuur heersen onder het personeel.

In gesprek

De brief van de patiëntenraad is ook naar het ministerie van Veiligheid & Justitie en de inspectie gestuurd.

Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid & Justitie liet aan NRC weten nog niet te willen reageren en eerst in gesprek te gaan met de patiëntenraad.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112


Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360