Tip — deze week 7 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

De PvdA wil een plan van aanpak voor armoede onder kinderen in Almere en heeft daarover schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Op Prinsjesdag werd bekend dat het kabinet vanaf dit jaar structureel jaarlijks 100 miljoen euro extra, waarvan 85 miljoen euro voor de gemeenten, uitgeeft om armoede onder kinderen te bestrijden.

"Dat is goed nieuws aangezien een groot aantal kinderen in Almere dagelijks wordt geconfronteerd met armoede. Zij kunnen niet volwaardig meedoen", aldus Jerzy Soetekouw namens de PvdA.

De PvdA vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen, zich kan ontwikkelen en perspectief heeft op een fatsoenlijk bestaan.

1 op 6

In Almere groeit 1 op de 6 kinderen op in armoede, wat de PvdA een schokkend cijfer vindt: "Voor de PvdA is het belangrijk dat elk kind kan sporten, gezond eet, mee kan gaan op schoolreisje en mogelijkheden heeft op extra huiswerk- en onderwijsbegeleiding", vertelt Soetekouw.

De PvdA is van mening dat het extra bedrag dat via het gemeentefonds beschikbaar wordt gesteld, benut moet worden om de armoede onder kinderen tegen te gaan.

Om het geld zo snel en doelmatig mogelijk in te zetten, ziet de partij daarom het liefst een plan van aanpak van het college.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit entertainment