Het weer in Almere

 • Vandaag

  Zo 27 november 2022
  7 °C
 • Morgen

  Ma 28 november 2022
  8 °C
 • Overmorgen

  Di 29 november 2022
  10 °C

Meer weer? Klik hier

Zondag 27 november 2022
6.6 °c
2

Word jij onze 38,724e volger?

instagram

linkedin

Busvervoer in Nobelhorst wordt vanaf december uitgebreid

Entertainment Nobelhorst


Vanaf zondag 11 december wordt het busvervoer van en naar Nobelhorst uitgebreid. Op dit moment rijden er op werkdagen in de ochtend- en avondspits al bussen. De dienstregeling wordt uitgebreid met zogenoemde 'lunchritten' tussen 11.30 en 13.15 uur. Normaal krijgt een wijk pas bij 600 huizen een stadsdienst, maar in Nobelhorst is dit eerder geregeld. Buslijn 17 is het resultaat van een pilot die de bewoners van Nobelhorst samen met Connexxion en de gemeente zijn gestart vlak nadat de eerste huizen in Nobelhorst waren opgeleverd. De pilot duurt tot het einde van de huidige concessie op 9 december 2017.

Overname door Syntus

Buslijn 17 is een acht persoonsbusje dat rijdt tijdens de spits tussen Nobelhorst en Sallandsekant, de rit heeft een duur van 7 minuten. Vanuit de Sallandsekant kan er overgestapt worden op één van de andere bussen in Almere. Met de start van de nieuwe busdienstregeling in Almere op 11 december 2016 wordt dit vervoer dus uitgebreid. Eind 2017 neemt Syntus het busvervoer in Almere van Connexxion over. Syntus gaat met de OV groep Nobelhorst gesprekken voeren over de invulling van het maatwerk openbaar vervoer naar Nobelhorst.

Uniek pilot

Uniek aan deze pilot is dat de bewoners, de OV groep Nobelhorst, een belangrijke inbreng heeft bij de keuze voor de inzet van het vervoer. Zo is er aan het begin van de pilot afgesproken dat de reizigersopbrengsten van lijn 17 door Connexxion worden 'gespaard'. De OV groep Nobelhorst heeft nu samen met Connexxion en de gemeente Almere ervoor gekozen dit extra budget in te zetten voor de 'lunchritten' op werkdagen.

Tags bij dit artikel: Nobelhorst

Buurtmeldingen Ontvang gratis een melding via Facebook Messenger bij nieuws over Nobelhorst of een andere buurt naar keuze. Ook kun je de voorkeur opgeven om meldingen te ontvangen bij belangrijk nieuws, weeralarmen, hinder op het spoor, winacties of bij een P2000-melding uit jouw straat. Heb je een nieuwstip uit Nobelhorst? Klik hier om een tip in te sturen.
.. of ontvang via Twitter! Dezelfde type meldingen, maar dan via Twitter als privébericht. Net zo snel en gemakkelijk!
Aangeboden door BeleefAlmere.nu Op de hoogte blijven van entertainmentnieuws, foto's uit het verleden en andere vormen van entertainment in en over Almere? Klik hier om BeleefAlmere te volgen op Facebook.


Meer artikelen in entertainment


Uitgelicht door de redactie

Het weer in Almere

 • Vandaag

  Zo 27 november 2022
  7 °C
 • Morgen

  Ma 28 november 2022
  8 °C
 • Overmorgen

  Di 29 november 2022
  10 °C

Meer weer? Klik hier

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!