Vanaf zondag 11 december wordt het busvervoer van en naar Nobelhorst uitgebreid. Op dit moment rijden er op werkdagen in de ochtend- en avondspits al bussen. De dienstregeling wordt uitgebreid met zogenoemde 'lunchritten' tussen 11.30 en 13.15 uur. Normaal krijgt een wijk pas bij 600 huizen een stadsdienst, maar in Nobelhorst is dit eerder geregeld. Buslijn 17 is het resultaat van een pilot die de bewoners van Nobelhorst samen met Connexxion en de gemeente zijn gestart vlak nadat de eerste huizen in Nobelhorst waren opgeleverd. De pilot duurt tot het einde van de huidige concessie op 9 december 2017.

Overname door Syntus

Buslijn 17 is een acht persoonsbusje dat rijdt tijdens de spits tussen Nobelhorst en Sallandsekant, de rit heeft een duur van 7 minuten. Vanuit de Sallandsekant kan er overgestapt worden op n van de andere bussen in Almere. Met de start van de nieuwe busdienstregeling in Almere op 11 december 2016 wordt dit vervoer dus uitgebreid. Eind 2017 neemt Syntus het busvervoer in Almere van Connexxion over. Syntus gaat met de OV groep Nobelhorst gesprekken voeren over de invulling van het maatwerk openbaar vervoer naar Nobelhorst.

Uniek pilot

Uniek aan deze pilot is dat de bewoners, de OV groep Nobelhorst, een belangrijke inbreng heeft bij de keuze voor de inzet van het vervoer. Zo is er aan het begin van de pilot afgesproken dat de reizigersopbrengsten van lijn 17 door Connexxion worden 'gespaard'. De OV groep Nobelhorst heeft nu samen met Connexxion en de gemeente Almere ervoor gekozen dit extra budget in te zetten voor de 'lunchritten' op werkdagen.

Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit entertainment


Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360