Tip — deze week 16 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

In een woning aan de Boterbloemweg stond een 11-jarig meisje oog in oog met twee inbrekers. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en is opzoek naar getuigen. De inbraak deed zich voor op maandag 6 juni toen er niemand thuis was. De vrouw des huizes is naar haar werk en haar 11-jarige dochter is om die reden bij de buren. Als het meisje 's middags even naar huis gaat, hoort zij geluiden op de trap. Ze doet de deur open en ziet daar twee jongemannen staan, die het meisje geschrokken aankeken. Het meisje vroeg of haar moeder thuis was, waarna één van de twee mannen antwoordde dat zij inderdaad thuis was. Het meisje schrok omdat zij het tweetal niet kent, maar dacht dat het misschien vrienden van haar ouders konden zijn en loopt weer naar de buren.

Ingebroken

Samen met haar buurvrouw gaat zij poolshoogte nemen waarbij de twee mannen al waren verdwenen. Ze zien dat de voordeur is opengebroken en niet meer dicht kan. Het meisje stuurt haar moeder een bericht die direct naar huis is gekomen, daarna is de politie ingelicht. Een agent ziet dat het nachtslot van de voordeur is verbogen. Eenmaal op de eerste verdieping aangekomen, bleek dat alles overhoop is gehaald.

Weggenomen spullen

Er zijn sieraden met een waarde van 5000 euro verdwenen, een iPod Nano en een Apple tv-kastje. Ook is er een laptop verdwenen die later is teruggevonden in de tuin van de buren.

Signalementen

  • Verdachte één is een jongeman met een donkere huidskleur. Deze werd 18 á 19 jaar oud geschat en droeg zwarte kleding, had een korte hanenkam en sprak met een lage stem.
  • Verdachte twee is een jongeman met een donkere huidskleur. Deze werd 18 á 19 jaar oud geschat en droeg zwarte kleding en had gemillimeterd haar.
Eén van de verdachten droeg een trainingsbroek met rode strepen. In de zaak heeft zich één getuige gemeld die voor de woning een drietal jongens zag lopen. Eén van de jongens droeg een pet van het merk DEUS. Getuigen worden opgeroepen om zich te melden bij de politie via de Opsporingstiplijn (0800-6070) of anoniem via 0800-7000.

Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112