Woensdag 19 januari 2022
-1.1 °c
1

Word jij onze 37,778e volger?

instagram

linkedin

Groot datacenter op Sallandsekant geopend door Jan-Peter Balkenende

Entertainment Sallandsekant


Voormalig premier Jan-Peter Balkenende heeft vrijdag samen met wethouder Pol, Thomas Pang (directeur van het Singaporese moederbedrijf Keppel Telecommunications & Transportation) en Alexander van der Hooft (executive vice president bij KPN) een groot datacenter op Sallandsekant geopend.

Het datacenter heeft een oppervlakte van meer dan 5000 m2 en is gevestigd naast het Almere Data Centra 1 wat al in 2008 werd gebouwd.

Cloud

"Steeds meer bedrijven maken in toenemende mate gebruik van big data en de cloud in hun bedrijfsstrategie. Dit leidt tot een groeiende vraag naar bewezen betrouwbare datacenter capaciteit. Met meer dan tien jaar ervaring in het ontwerpen, bouwen en exploiteren van hoogwaardige datacenters, heeft Keppel een sterke basis die ons in staat heeft gesteld om van Almere Data Centre 2 te ontwikkelen en daarmee onze datacenter capaciteit in Nederland te verdubbelen", aldus Pang in zijn toespraak tijdens de openingsceremonie.

Duurzaam

Het nieuwe datacenter†beschikt over energie-efficiŽnte functies zoals een waterkoelsysteem dat werkt op basis van de koude buitenlucht tijdens de koudere maanden en Dynamic Rotary Uninterruptible Power Systems (DRUPS) die de traditionele accu aangedreven uninterruptible power systemen vervangen, waardoor chemisch afval wordt verminderd.

Als lid van de Nederlandse Vereniging van Datacenters, gebruikt het datacenter energie-efficiŽnte technologieŽn die in lijn zijn met het streven van de vereniging naar duurzaamheid.


Tags bij dit artikel: Sallandsekant

Buurtmeldingen Ontvang gratis een melding via Facebook Messenger bij nieuws over Sallandsekant of een andere buurt naar keuze. Ook kun je de voorkeur opgeven om meldingen te ontvangen bij belangrijk nieuws, weeralarmen, hinder op het spoor en winacties.
Aangeboden door BeleefAlmere.nu Op de hoogte blijven van entertainmentnieuws, foto's uit het verleden en andere vormen van entertainment in en over Almere? Klik hier om BeleefAlmere te volgen op Facebook.

Vacature-alert - 18 nieuwe vacatures!

Er zijn de afgelopen week in totaal 18 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in entertainment


Uitgelicht door de redactie

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!