Het weer in Almere

 • Vandaag

  Di 09 augustus 2022
  24 °C
 • Morgen

  Wo 10 augustus 2022
  27 °C
 • Overmorgen

  Do 11 augustus 2022
  28 °C

Meer weer? Klik hier

Dinsdag 09 augustus 2022
24.6 °c
2
Melding KNMI: code geel in Almere van kracht van morgen 11.00 uur tot overmorgen 14.00 uur − meer info »

Word jij onze 38,642e volger?

instagram

linkedin

Groot datacenter op Sallandsekant geopend door Jan-Peter Balkenende

Entertainment Sallandsekant


Voormalig premier Jan-Peter Balkenende heeft vrijdag samen met wethouder Pol, Thomas Pang (directeur van het Singaporese moederbedrijf Keppel Telecommunications & Transportation) en Alexander van der Hooft (executive vice president bij KPN) een groot datacenter op Sallandsekant geopend.

Het datacenter heeft een oppervlakte van meer dan 5000 m2 en is gevestigd naast het Almere Data Centra 1 wat al in 2008 werd gebouwd.

Cloud

"Steeds meer bedrijven maken in toenemende mate gebruik van big data en de cloud in hun bedrijfsstrategie. Dit leidt tot een groeiende vraag naar bewezen betrouwbare datacenter capaciteit. Met meer dan tien jaar ervaring in het ontwerpen, bouwen en exploiteren van hoogwaardige datacenters, heeft Keppel een sterke basis die ons in staat heeft gesteld om van Almere Data Centre 2 te ontwikkelen en daarmee onze datacenter capaciteit in Nederland te verdubbelen", aldus Pang in zijn toespraak tijdens de openingsceremonie.

Duurzaam

Het nieuwe datacenter†beschikt over energie-efficiŽnte functies zoals een waterkoelsysteem dat werkt op basis van de koude buitenlucht tijdens de koudere maanden en Dynamic Rotary Uninterruptible Power Systems (DRUPS) die de traditionele accu aangedreven uninterruptible power systemen vervangen, waardoor chemisch afval wordt verminderd.

Als lid van de Nederlandse Vereniging van Datacenters, gebruikt het datacenter energie-efficiŽnte technologieŽn die in lijn zijn met het streven van de vereniging naar duurzaamheid.


Tags bij dit artikel: Sallandsekant

Buurtmeldingen Ontvang gratis een melding via Facebook Messenger bij nieuws over Sallandsekant of een andere buurt naar keuze. Ook kun je de voorkeur opgeven om meldingen te ontvangen bij belangrijk nieuws, weeralarmen, hinder op het spoor, winacties of bij een P2000-melding uit jouw straat. Heb je een nieuwstip uit Sallandsekant? Klik hier om een tip in te sturen.
.. of ontvang via Twitter! Dezelfde type meldingen, maar dan via Twitter als privébericht. Net zo snel en gemakkelijk!
Aangeboden door BeleefAlmere.nu Op de hoogte blijven van entertainmentnieuws, foto's uit het verleden en andere vormen van entertainment in en over Almere? Klik hier om BeleefAlmere te volgen op Facebook.

Vacature-alert - 41 nieuwe vacatures!

Er zijn de afgelopen week in totaal 41 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in entertainment


Uitgelicht door de redactie

Het weer in Almere

 • Vandaag

  Di 09 augustus 2022
  24 °C
 • Morgen

  Wo 10 augustus 2022
  27 °C
 • Overmorgen

  Do 11 augustus 2022
  28 °C

Meer weer? Klik hier

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!