1

Apollo Ensemble opent festival Via Musica in Almere Haven

Do 05 augustus 2021 in Almere Haven

Afbeelding: aangeleverd


Het Apollo Ensemble speelt donderdagavond 5 augustus om 20.00 uur in Goede Rede in Almere Haven het openingsconcert van festival Via Musica dat van 5 tot en met 8 augustus door heel Flevoland wordt gehouden.

Het festival staat dit jaar geheel in het teken van Sergej Diaghilev: deze legendarische Russische impresario, oprichter van de vermaarde Ballets Russes, behoort tot de meest invloedrijke culturele pioniers van de twintigste eeuw.

Openingsconcert

"In ons openingsconcert vergelijken én verbinden we de werelden van de componisten Igor Stravinsky en Johann Sebastian Bach", vertelt Marion Boshuizen (klaveciniste van het Apollo Ensemble én organisator van het festival).

Diaghilev wist Stravinsky (1882-1971) te interesseren voor achttiende-eeuwse muziek. In opdracht van hem componeerde hij Pulcinella, een ballet geïnspireerd op een toneelstuk uit die periode. Er ontstond onder componisten een trend om oude muziek om te vormen tot iets nieuws. Zo was het Brandenburgs concert nr. 3 van Johann Sebastian Bach de inspiratiebron voor Dumbarton Oaks van Stravinksy.

"In Almere spelen wij beide werken en laten we de verschillen en overeenkomsten horen. Ook zetten we de Solosonate voor fluit van Bach tegenover de solo’s voor klarinet van Stravinsky en brengen we de Passacaglia van beide componisten", aldus Boshuizen.

De werken van Stravinsky worden gespeeld op instrumenten uit de eerste helft van de twintigste eeuw en de stukken van Bach op barokinstrumenten.

Middagconcert

’s middags om 14.00 uur geeft het Apollo Ensemble een kort en informeel introductieconcert. In een klein uurtje speelt het Flevolandse muziekgezelschap een aantal delen uit het avondprogramma, die door de musici met mooie verhalen en opvallende anekdotes aan elkaar worden gepraat.

Praktische informatie

Donderdag 05 augustus 2021
van 14:00 tot 22:00 uur

De Goede Rede
Kerkgracht 60
1354 AM Almere Haven

Entree/deelname bedraagt € 10.00 (let op: dit kan het minimumtarief zijn).

Meer informatie

Festival La Musica
[website - klik hier]

Meerevenementen


Uitgelicht door de redactie

Weer

Weer in Almere

Maandag 20 september 2021

13.2 °C

Geheel bewolkt, temperatuur voelt aan als 11,7 °C. - meer weer »

Ma

8 - 18 °

Di

10 - 19 °

Wo

12 - 16 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only