Deze week is bij een filiaal van PLUS-supermarkt in Almere Duin het allereerste statiegeldblikje van Nederland ingeleverd, in aanloop naar de officiële start van het statiegeldsysteem voor blikjes.

Vanaf komende zaterdag wordt het landelijke statiegeldsysteem voor blikjes operationeel om het zwerfafval terug te dringen.

Statiegeld

Consumenten betalen vanaf komende zaterdag 15 cent statiegeld per blikje, waar het statiegeldlogo op staat. De blikjes kunnen vervolgens worden ingeleverd bij meer dan 27.000 inzamelpunten in Nederland, waaronder supermarkten en tankstations.

Artikel gaat hieronder verder

Bij andere inzamelpunten als sportverenigingen en bioscopen doneren consumenten het statiegeld aan een goed doel wanneer zij er voor kiezen om de blikjes daar in te leveren.

Belangrijk voor consumenten is dat de blikjes zoveel mogelijk ongedeukt zijn. Wanneer een blikje mogelijk ingedeukt is, kan de barcode niet worden gelezen. Jaarlijks worden er in Nederland ruim 2.5 miljard blikjes verkocht, waarvan een deel op straat terecht komt. Komende zaterdag start tevens een landelijke campagne.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Sint & Piet Dwalen Af - Aflevering 3 (zaterdag 25 november 2023)

? DAAR ZIJN WE WEER! Met de derde aflevering. ? De stroom viel uit, maar het is toch gelukt om een uitzending te maken. VlogPiet is inmiddels onderweg naar Rotterdam. ? Dinsdag om 17.00 uur zie je aflevering #VIER! ?

Geplaatst door Sint & Piet Dwalen Af op Zaterdag 25 november 2023

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente