1

Word jij onze 37,604e volger?

instagram

linkedin

Alle treinstations in Almere voorzien van AED's

2 reacties 112


Alle treinstations in Almere, zes in totaal, zijn door NS en ProRail voorzien van AED's. De twee partijen hebben het streven om op alle stations in Nederland in totaal 715 AED's te plaatsen, daar er voor de zomer nog slechts AED's op vijtig stations waren aangebracht.

In Flevoland is nu alleen het treinstation van Dronten niet voorzien van een AED, daar wordt nog voor het eind van dit jaar een AED geplaatst.

Landelijk dekkend netwerk

Door het aanbod van AED's uit te breiden willen NS en ProRail een bijdrage leveren aan een landelijk dekkend AED-netwerk. "Dat vergroot de overlevingskans van mensen die op of rondom stations een hartstilstand krijgen", aldus een woordvoerder van NS.

Om zo snel mogelijk hulp te bieden, zijn de AED's straks niet alleen te gebruiken door medewerkers van ProRail en NS, maar ook door burgerhulpverleners via HartslagNu.

Levens redden

Door binnen zes minuten het alarmnummer (112) te bellen en vervolgens te starten met reanimeren en een AED aan te sluiten, is de overlevingskans het grootst. Volgens NS vervullen de AED's bij de helft van de stations een extra functie, zij dekken namelijk een zone in de omgeving waar nu nog geen AED aanwezig is.

"Door AED's te plaatsen op treinstations zorgen we ervoor dat mensen in de omgeving van het station een grotere kans hebben op overleving bij een hartstilstand", vertelt Harro Homan (regiodirecteur ProRail).


Vacature-alert - 24 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 24 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Reacties (2)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier
user
Geplaatst door Bart Hol op zaterdag 27 november 2021 om 22.41 uur
Nu nog een lift
user
Geplaatst door Manon ML op zaterdag 27 november 2021 om 17.14 uur
Nu nog op elk station een hellingbaan zodat en brancard ook op het station kan komen met al die defecte liften...
* Reacties kunnen mogelijk geautomatiseerd gefilterd zijn. Zo worden reacties bestaande uit alleen maar tags en reacties korter dan drie woorden verborgen. Reacties die niet voldoen aan de huisregels worden verborgen.

Meer artikelen in 112


Weer

Weer in Almere

Zondag 05 december 2021

5.1 °C

Geheel bewolkt, temperatuur voelt aan als 2,6 °C. - meer weer »

Zo

0 - 4 °

Ma

2 - 6 °

Di

2 - 5 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only