Woensdagmiddag extra persconferentie over extra maatregelen


Het kabinet houdt woensdagmiddag een extra persconferentie waarin extra maatregelen zullen worden aangekondigd. De extra maatregelen zullen worden genomen vanwege de Britse variant van het coronavirus, waar veel zorgen over zijn alsmede de besmettingscijfers die 'zeer zorgelijk' blijven.

"De nieuwe virusvarianten kunnen hier in de komende weken in sterkere mate aan gaan bijdragen. Het kabinet acht het daarom noodzakelijk op de kortst mogelijke termijn extra maatregelen te treffen", aldus minister Hugo de Jonge.

Maatregelen

Wat die extra coronamaatregelen zijn, is nog niet bekend. Het kabinet zou sterk overwegen om een avondklok in te voeren. Daar moet dan wel een Kamermeerderheid voor zijn, dat is nog niet vanzelfsprekend. Zo zou coalitiepartij D66 tegen zijn, net als oppositiepartijen PVV, FvD, DENK en GroenLinks.

Ook andere maatregelen liggen volgens ingewijden op tafel, zoals een inperking van het vliegverkeer tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland, of het verder beperken van thuisbezoek. Volgens bronnen kunnen de maatregelen deze week al ingaan, als kabinet en parlement het eens worden.

De persconferentie is woensdagmiddag vanaf 13.00 uur live te volgen op de zenders van de publieke omroep.


Tip: Hotels zijn nog geopend in heel Nederland, een ontspannen 'uitje' tijdens de lockdown! - Klik hier en ontdek uitstekende hotels met de mooiste omgevingen voor een prachtige wandeling.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Weer in Almere

2.0 °C, voelt als 2.0 °C
windkracht 1 (3.6 km/u)
zon 06.30 uur op en 20.44 uur onder

Vandaag tussen de 2 en 11.5 graden.

18 apr


Statistieken van vandaag

Hoogste temperatuur: 5.8 °C
Laagste temperatuur: -0.2 °C
Hoogste gevoelstemperatuur: 4.8 °C
Laagste gevoelstemperatuur: -0.2 °C

Hardste windkracht: 2 (7.2 km/h)
Zwakste windkracht: 1 (0.0 km/h)


Verwachtingen

Zo 1.9 °C / 11.5 °C
Ma 6.2 °C / 12.1 °C
Di 7 °C / 13.6 °C
Wo 4.9 °C / 9.4 °C
Do 3.4 °C / 9.6 °C
Vr 3.2 °C / 13.1 °C

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.