Verbindt je met ons!

Deals via Almere Nieuws

Samen met onze partners hebben wij een aantal deals beschikbaar welke mogelijk interessant zijn voor jou als lezer! Klik op 'meer informatie' om doorgeschakeld te worden naar onze partner.

- €5,- korting op je eerste bestelling bij Picnic!

Aangeboden door Picnic

Meer informatie


- Coolblue-cadeaubon twv. €300,- bij je nieuwe Vattenfall-contract!

Aangeboden door Vattenfall

Meer informatie


- Sluit nu jouw reisverzekering af via OHRA: ga goed voorbereid op reis!

Aangeboden door OHRA

Meer informatie


- Gratis tablet bij je NHA Studie. Vraag nu gratis een proefles of studiegids aan!

Aangeboden door NHA

Meer informatie


- 50% korting op de tweede pizza met kortingcode AAPJP250

Aangeboden door Papa John's Almere

Meer informatie


- 10% korting op je nieuwe bril, vandaag besteld = morgen in huis!

Aangeboden door Charlie Temple

Meer informatie


niets meer
missen?

Columns

Column: Coronadepressie

Column: Coronadepressie

Hoofdpijn, vermoeidheid, irritaties, concentratieproblemen en geheugenverlies. Zomaar wat klachten waar ik sinds vorige maand mee te kampen heb. Waar het aan ligt, aan de coronamaatregelen? Anyway, de klachten hebben er voor gezorgd dat ik vorige week ben uitgevallen. Rust nemen was het enige juiste, gas terug nemen. Echter, is dit zo eenvoudig nog niet daar waar ik talloze projecten heb waarvan de continuïteit gewaarborgd moet blijven. Al mijn projecten zijn even overgenomen - inmiddels een week later, merk ik dat dit voor enige rust zorgt. Ik heb er aan toegegeven. Toen ik kenbaar maakte deze klachten te hebben, bleken ineens velen in mijn omgeving ook last te hebben van dergelijke vergelijkbare klachten. Sommigen van hen waren zelfs (ook) inmiddels uitgeschakeld. De één al in mei, de ander in september.

Coronaklachten. Een depressie? Normaliter heb ik ieder jaar wel last van een herfstdepressie die zo aan het begin van de herfst onstaat, en daarnaast vind ik het vreemd gezien ik tijdens de lockdown in het voorjaar gewoon mijn ding bleef doen. Je zou denken dat ik wel tegen een depressief stootje zou kunnen. De eerdere lockdown 'overleefde' ik met een brede lach op mijn gezicht. Inmiddels in het najaar, bestaat het leven alleen nog maar uit werken en thuiszitten. 'S morgens de deur uit gaan terwijl het net licht begint te worden om 's avonds in het donker terug naar huis te moeten rijden en daar bij je partner te zijn (daar waar ik al het geluk heb om een partner te mógen hebben, er zijn velen die thuis komen in kou, donker en stilte). Ik hou veel van mijn partner, maar na maandenlang te moeten leven door vooral thuis te 'moeten' zitten, ben je ook wel eens uitgepraat. Zelfs over het weer buiten. Er zijn zo af en toe wat prikkels, waardoor je niet moet vergeten dat er totaal niets mis is met de relatie maar de coronamaatregelen je strot uit komen. Desalniettemin vind ik het fijn om, ook in stilte, naast mijn partner op de bank te mogen zitten. Activiteiten buiten de deur, naast de wekelijkse boodschappen die je alleen moet doen, zijn weggevallen.

Zijn wij 'depressievelingen' soms gewend aan ons luxe leven? Shoppen, uit eten, vakantie, stedentrips, familie- en vriendenbezoeken, uitgaan en ga zo maar door. Het is weggevallen. Er zijn geheid personen die vinden dat 'wij' ons niet moeten aanstellen, maar wanneer je dagelijks leven van de één op andere dag drastisch veranderd, is dat een enorme dolk in de rug. Een tijd waarin je je beseft hóe ouderen in onze samenleving zich soms (vaak of altijd) moeten voelen.

De klachten gaan niet weg door te schrijven, maar ik ben benieuwd of er lezers van deze column (ook) kampen met deze klachten en of zij dit ook kunnen linken aan de herfst of de coronamaatregelen? Diegenen nodig ik uit om hun verhaal te delen in een reactie op Facebook. Het gevoel wanneer je begint te twijfelen aan je eigen psychische en lichamelijke gesteldheid. Wellicht is het wel een (beginnende) burnout door alsmaar gas te blijven geven terwijl je toch maandenlang negativiteit ervaart door in wat voor tijd wij leven, al hoop ik van niet. Om die reden, een dezer dagen eens een bezoekje brengen aan de huisarts. Alhoewel dat aanvoelt als een grote opgave, is het wel weer een reden om even de deur uit te mogen. Onder de mensen komen.

Max Joling - Columnist


[Ad] Wil je voortaan gratis berichten via Messenger ontvangen bij belangrijk nieuws? Klik hier voor meer informatie.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van deze column de moeite waard? Klik hier om deze column te delen op social media. We zijn je dankbaar!


26-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.


Actuele artikelen

Ben jij de 35.159e volger?

24,998
4,880
5,096
47
138
0

Deals en tips voor jou..

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie

Het weer in Almere

Bekijk actuele weer

Vacatures (105)

Winkelmedewerker nieuwe vestiging Coolblue in Almere Stad - Almere (Flevoland)
Coolblue opent in de zomer een nieuwe vestiging in Almere Stad en is op zoek naar personeel! Heb (..)

bekijk vacature

Gastvrouw/gastheer nieuwe vestiging Coolblue in Almere Stad - Almere (Flevoland)
Coolblue opent in de zomer een nieuwe vestiging in Almere Stad en is op zoek naar personeel! Heb (..)

bekijk vacature

Magazijnmedewerker nieuwe vestiging Coolblue in Almere Stad - Almere (Flevoland)
Coolblue opent in de zomer een nieuwe vestiging in Almere Stad en is op zoek naar personeel! Heb (..)

bekijk vacature

Administratief Medewerker - Lelystad (Flevoland)
Je steentje bijdragen aan de corona crisis als Administratief Medewerker bij GGD Flevoland? Lees (..)

bekijk vacature

Operator voor de kunststof productie - Almere (Flevoland)
Hou jij van flexibele werktijden en het fijne salaris dat daarbij hoort? Heb je ervaring als (..)

bekijk vacature

Productiemedewerker - Lelystad (Flevoland)
Heb jij interesse in de bouwwereld, techniek en beton? Ben jij een productiemedewerker die (..)

bekijk vacature


Alle 105 vacatures bekijken? Klik hier voor het overzicht!

© Almere Nieuws 2013 - 2021 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog