Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Kabinet: Alle scholen en horeca dicht tot 6 april

Kabinet: Alle scholen en horeca dicht tot 6 april

Alle scholen in Nederland zullen vanaf maandag hun deuren gesloten houden om zo de kans op verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan. Dat besloot het Kabinet zondagmiddag tijdens een spoedoverleg.

Aanleiding voor het spoedoverleg was een oproep door de Federatie Medisch Specialisten (FMS), waar ruim 22.000 zorgverleners aan zijn aangesloten, om de scholen per direct te sluiten gezien er géén bewijs is dat kinderen het Corona-virus minder snel zouden oplopen.

Ook de horeca zal landelijk haar deuren moeten sluiten, als nieuwe maatregel tegen verspreiding van het Corona-virus. De horeca sluit zondagavond om 18.00 uur de deuren al.

De maatregelen blijven van kracht tot en met 6 april.

Eerder werd er al besloten om alle evenementen en publieke ruimtes met meer dan 100 bezoekers te sluiten. 

Toespraak Rutte

Ook spreekt minister-president Mark Rutte maandagavond om 19.00 uur het land toe, de toespraak is live te zien op alle zenders van NPO en RTL.

Voor dit nieuws is een melding verstuurd aan onze abonnees!
Wil jij ook in de toekomst een melding via Facebook Messenger ontvangen bij artikelen als deze? Meld je gratis aan door ons een bericht op Facebook te sturen met daarin: #aanmelden


[Ad] Nieuw: je kunt je nu aanmelden om berichten via Messenger te ontvangen bij belangrijk nieuws! Geheel gratis en aanmelden is eenvoudig - klik hier voor meer informatie.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 12.201
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 7.3 ℃
Voelt als 3.8 ℃
Gemiddeld
Laagst -3.0 ℃ (07.09 uur)
Hoogst 9.0 ℃ (14.17 uur)

Bekijk actuele weer

Advertentie (verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog