Verbindt je met ons!

Deals via Almere Nieuws

Samen met onze partners hebben wij een aantal deals beschikbaar welke mogelijk interessant zijn voor jou als lezer! Klik op 'meer informatie' om doorgeschakeld te worden naar onze partner.

- Philips Hue slimme verlichting Startpakket t.w.v. €304,75 bij Energiecadeau XL

Aangeboden door Vattenfall

Meer informatie


- 10% korting op nieuwe abonnementen bij Denksport - natuurlijk ook losse uitgaven verkrijgbaar!

Aangeboden door Denksport

Meer informatie


- De beste hotels, de beste deals!

Aangeboden door Hotels.nl

Meer informatie


- Sluit nu jouw reisverzekering af via OHRA: ga goed voorbereid op reis! -

Aangeboden door OHRA

Meer informatie


- Alle aanbiedingen in 1 app!

Aangeboden door Reclamefolder

Meer informatie


- De beste Sim Only Deals speciaal voor jou, je kunt zelf samenstellen!

Aangeboden door Simpel

Meer informatie


- 10% korting op je nieuwe bril bij Charlie Temple!

Aangeboden door Charlie Temple

Meer informatie


- Een uniek assortiment in de winkels van RataPlan!

Aangeboden door RataPlan

Meer informatie


- Vijf euro korting op je eerste bestelling bij Picnic!

Aangeboden door Picnic

Meer informatie

niets meer
missen?

Entertainment

Burenterreur in Almere Haven: "Nog steeds overlast, zelfs tijdens dodenherdenking"

Burenterreur in Almere Haven: "Nog steeds overlast, zelfs tijdens dodenherdenking"

Havenaar Yvonne van Merkesteijn ondervindt nog steeds overlast van haar buren in Almere Haven. Daar waar woningcorporatie De Alliantie en de gemeente op 7 april mededeelden de zaak onder de aandacht te hebben, lijkt er nog niet veel veranderd te zijn. Volgens de Havenaar gaat de overlast in vorm van treiteren door haar onderbuurvrouw nog steeds door: "Zo werd er tijdens dodenherdenking harde muziek gedraaid waarbij ook het bass-volume even open werd gezet. Met de muziek werd vervolgens luidkeels meegezongen", vertelt Yvonne.

Oplossing

Yvonne heeft zeker nog hoop op een oplossing in de toekomst, alhoewel zij er niet meer in gelooft dat de overlast uit zichzelf zal stoppen. "Ik heb zeker nog hoop dat er een goede oplossing komt om deze overlast te stoppen. Het liefst zie ik dat er een andere passende woonruimte voor mij beschikbaar komt, gezien andere mogelijkheden in mijn ogen niet werken. Ik sta nu zeven jaar ingeschreven bij WoningNet en hoop dat het wellicht eindelijk er eens van gaat komen", vertelt Yvonne. Volgens Yvonne staat De Alliantie hier echter niet open voor: "Ik heb bovengenoemd ook al voorgesteld bij De Alliantie maar zij wijzen elk verzoek af met als reden dat mijn buurvrouw aan heeft gegeven 'ook wel eens' last te hebben van mij." In weken tijd is er naar Van Merkesteijn nog niet gereageerd: "ik krijg enkel e-mails terug over dat mijn berichten worden doorgestuurd naar de juiste persoon binnen De Alliantie en daar blijft het bij."

Buurtbemiddeling

De gemeente heeft een aantal dagen nadat zij vertelden de zaak onder de aandacht te hebben, contact opgenomen met Yvonne waarin werd gevraagd of zij nog één keer open stond voor een gesprek met haar onderbuurvrouw: "Ik heb aangegeven dat ik daar weinig tot geen vertrouwen in heb omdat ik dat zelf de afgelopen 6 jaar al meerdere keren heb geprobeerd." Toch heeft Yvonne ingestemd met de laatste poging om het conflict op te lossen via buurtbemiddeling: "Omdat ik mijn goede wil toch wil tonen heb ik hier mee ingestemd op voorwaarde dat alle betrokkenen inclusief De Alliantie, wijkagent en de gemeente hierbij aanwezig zouden zijn." De Havenaar wacht inmiddels nog steeds op de terugkoppeling van de gemeente om het gesprek tussen alle partijen te laten plaatsvinden. De Alliantie heeft laten weten niet te kunnen reageren wegens de privacywetgeving waarbij er geen zaken onder individuele huurders kan worden besproken.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


26-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.


Actuele artikelen

Ben jij de 26.739
e
volger?

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 10.8 ℃
Voelt als 8.3 ℃
Gemiddeld
Laagst 10.0 ℃ (21.48 uur)
Hoogst 16.2 ℃ (13.32 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog