Verbindt je met ons!

112

Steekpartij in Almere Buiten blijkt volgens politie nooit te hebben plaatsgevonden

Steekpartij in Almere Buiten blijkt volgens politie nooit te hebben plaatsgevonden

De steekpartij waarbij maandag een minderjarig meisje gewond zou zijn geraakt omdat zij haar scooter niet zou hebben afgestaan, blijkt nooit te hebben plaatsgevonden. Dat zegt de politie na onderzoek te hebben verricht.

Kort na de vermeende steekpartij verspreidde de politie een signalement van mogelijke verdachten en werd er groots uitgerukt.

Het incident kreeg landelijke aandacht.

Verwarring over locatie

Hulpdiensten rukten uit in de richting van het Buitenhout College (Indischebuurt), terwijl het incident zich zou hebben afgespeeld aan de Evenaar ter hoogte van het Meridiaanpark (nabij centrum Almere Buiten). Door het melden van de twee verschillende locaties ontstond vervolgens verwarring.

Het meisje zou helemaal naar het Buitenhout College gelopen te hebben en daar pas om hulp te hebben gevraagd - verklaarde de politie later, om de verwarring weg te nemen.

Zoekactie al snel gestaakt

Kort na het opstarten van een zoekactie naar twee verdachten, werd deze al gestaakt omdat er niet duidelijk was wat er zich nu precies had afgespeeld.

Na recherche-onderzoek blijkt dat de eerste informatie over de toedracht wellicht niet klopt. Wat er exact gebeurd is, wordt onderzocht. De politie is op dit moment niet meer op zoek naar twee donkere mannen”, verklaarde de politie al een paar uur na de 'steekpartij'.

"Steekpartij heeft nooit plaatsgevonden"

Na verder onderzoek blijkt dat er nooit een steekpartij heeft plaatsgevonden. Of dit gevolgen heeft voor het meisje, is niet duidelijk.

Omdat het om een leerlinge van het Buitenhout College zou gaan en hulpdiensten uitrukten naar de school, waren vele ouders van leerlingen ongerust. Zij zijn door de school middels een brief op de hoogte gesteld over de afronding van het onderzoek.

 


[Ad] 😘 Valentijnskaartje versturen? Komende vrijdag is het Valentijnsdag! Klik hier om een kaartje te versturen. 😍


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!

Reacties lezen


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 6.7 ℃
Voelt als 3.9 ℃
Gemiddeld
Laagst 2.1 ℃ (00.04 uur)
Hoogst 8.2 ℃ (15.17 uur)

Bekijk actuele weer

Advertentie (verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog