Tip — deze week 16 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Op het Baken Park Lyceum in Filmwijk worden leerlingen die hun mondkapje thuis zijn vergeten, bestraft door het opleggen van strafregels. Een moeder van een leerling deed haar verhaal op social media, wat voor veel verontwaardiging heeft gezorgd.

De leerling kwam dinsdag thuis met het verhaal dat hij honderd keer 'ik moet mijn mondkapje dragen' moest opschrijven als straf. De moeder is boos en vraagt af 'waar wij met zijn allen mee bezig zijn'.

Een dag later, woensdagochtend, speelt het incident nog steeds door het hoofd van de moeder en zegt actie te ondernemen.

Reacties

Het delen van het verhaal op social media zorgt voor vele reacties. Zo wordt er gesproken over indoctrinatie en vraagt men zich af of het in de hoek staan of slaan met een lat binnenkort ook wordt ingevoerd op de school. Ook wordt het advies aan de moeder gegeven om vragen te stellen aan de school en de antwoorden op de vragen, honderd keer op papier geschreven te zien.

"Leerling was meerdere malen gewaarschuwd"

Rector van de school, Doeke Jan Renema, laat desgevraagd weten dat de leerling in kwestie meerdere malen was gewaarschuwd door de mentor daar waar er op de gangen in de school een mondkapje gedragen moet worden conform de landelijke richtlijnen. Omdat de leerling opnieuw de fout in ging, moest de leerling een uur nablijven.

"Meestal wordt het uur gebruikt voor een corvee - opruimen in of rond de school. Omdat er geen medewerkers beschikbaar waren voor het noodzakelijke toezicht, is er door de schoolleiding gekozen voor de strafregels. Een acceptabele maatregel in de categorie 'een vervelende maatregel voor onacceptabel gedrag'", aldus Renema.

Volgens de rector heeft er een telefoongesprek plaatsgevonden tussen de afdelingsleider en de moeder van de leerling, die in goede harmonie is geëindigd.

Wat vind jij: is het schrijven van honderd strafregels, de juiste straf? Ben je van mening dat strafregels meer van vroeger zijn, of juist niet? Discussieer mee via Facebook.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.