Tip — deze week 19 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Op dieet en toch pizza eten? Pizza staat over het algemeen niet bekend als een goede bijdrage aan de gezondheid. Toch hoeft pizza niet zo slecht te zijn, sterker nog: een pizza kan zelfs gezond zijn! Woodstone Pizza and Wine heeft dit bewezen.

Het restaurant aan het Belfortplein in Almere Stad heeft het tot hun missie gemaakt om 'de pizzawereld radicaal op zijn kop te zetten'. Als een echt familiebedrijf staan Oscar, Ronald en Penny Vos met passie en de volle 100 procent achter de kwaliteit van hun product. Naast de menuklassiekers hebben zij ook hun 'Bilancia' pizzalijn ontwikkeld die slechts 500 tot 600 calorieën bevat.

De tendens is dat mensen steeds bewuster willen leven en eten, pizza heeft lang als ongezond in de beleving gestaan: "Wij willen laten zien dat een pizza niet alleen lekker is, maar ook gezond kan zijn", vertelt Oscar Vos (mede-eigenaar van Woodstone).

Gezonde voeding heeft gevolgen voor horeca

"Waar komt mijn eten vandaan en wat zit erin?" - consumenten denken in toenemende mate na over die vragen. Meer mensen letten op de herkomst en de gezondheidswaarde van hun voeding.

Uit een analyse door ABN AMRO blijkt dat Nederlanders bij de aankoop van eten niet alleen letten op de prijs, maar vooral ook op kwaliteit en duurzaamheid.

De bewuste keuze door klanten merken de uitbaters van Woodstone ook: “Restaurants zullen goed moeten gaan luisteren naar de wens van de klant”, vertelt Vos verder. "Bij Woodstone zijn verse ingrediënten, duurzame producten en ambachtelijkheid vanzelfsprekend en dat waarderen onze gasten. Klanten willen een menukeuze die past bij hun persoonlijke behoeftes". 

"Voor iedereen een pizza"

De pizzaketen aan het Belfortplein is er van overtuigd dat er voor iedereen een pizza is die bij hem of haar past: wanneer je nu op calorieën wilt letten, ervoor kiest om plantaardig of geen vlees te eten of gewoon de lekkerste pizza wilt eten: alles kan bij Woodstone. Het restaurant heeft zelfs een eigen glutenvrije dunne bodem ontwikkeld en groentebodems gemaakt van zoete aardappel of doperwten.

"Aan de ene kant hebben wij gasten die voor superlekkere pizza of pasta gaan, zoals onze populaire ‘il carnivoro’. Dat is een 'meat lovers' pizza met topkwaliteit vleeswaren en bourbon whisky BBQ-saus. De ander wil liever verrast worden met een ‘Culinario’ pizza met bijvoorbeeld hertenbriefstuk en chili-lime popcorn. Hierbij merken wij dat er steeds meer gasten zijn die bewust willen eten, op hun lijn willen letten en minder calorieën willen eten. Voor die mensen hebben wij de ‘Bilancia’ pizzalijn ontworpen", aldus Vos.

Verschuiving naar minder vlees

“Ook is er inmiddels een verschuiving naar het eten van minder vlees ontstaan: "Onze menukaart bestaat nu voor 50 procent uit vegetarische gerechten. Bij de PETA awards in 2018 was onze veganpizza de beste van Nederland en daar zijn wij best trots op. Wij hebben nu ook vegankaas en kipstuckjes van de Vegetarische Slager zodat je elke pizza vegan kunt maken."

Een restaurant gebouwd op het principe waarbij je niet veel nodig hebt in het leven: een lekkere pizza, een goed glas wijn, een tafel om aan de zitten en goed gezelschap is volgens Woodstone al genoeg. Bij binnenkomst treffen klanten een mooi, gezellig en sfeervol restaurant dat iedereen zijn eigen onbezorgde ‘pizza and wine’ moment gunt.

"Eén ding is zeker, eetgewoontes zijn aan het veranderen en de horeca zal -net zoals Woodstone- hierin mee moeten gaan", sluit Vos af.

Meer informatie?
Ben je benieuwd naar het aanbod van Woodstone Pizza and Wine? Neem dan eens een kijkje op de website, bezoek het restaurant aan het Belfortplein in Almere Stad of neem eens een kijkje op de pagina 'Acties en Giveaways'.

 


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit overige

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.